KFUM Spejderne » Trop 6. og 7. klasse » Troppen på Spejdernes Lejr

Spejdernes Lejr 2022

23. juli til 31. juli 2022

 

 

Ankomst til Vrå,  Idræts Allé 4, Søndag d. 23. juli kl ca. 17.00 

Spejdernes Lejr 2022

Spejdernes Lejr er Danmarks største spejderlejr og den største lejr for børn og unge i hele Norden.

Bag Spejdernes Lejr står Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig, som også står bag Foreningen Spejderne.

Spejdernes Lejr bidrager til at realisere Spejderne’s mission om at gøre børn og unge beredt til livet gennem fællesskab, friluftsliv og udfordringer og vise vores omgivelser, hvordan det er at være spejder i dag.

Denne side vil løbene blive opdateret når vi får ny information fra lejren - hvis du mangler information kontakt din spejderleder, vi svarer meget gerne på spørgsmål

Praktisk information - Før og under lejren

Alfabetisk rækkefølge


Besøg på lejren
Ønsker I at besøge lejren er I meget velkomne. Dagene er fyldt med aktivitet, det vil derfor være en god idé at I giver spejderens leder et praj om, hvornår I kommer, så vi kan være behjælpelige med at finde det bedste tidspunkt. 

Alle store lejrbål er offentlige, så kom endelig og vær med til dem. 

Vi vil gerne frabede os besøg i spisetiden. 

Læs mere om besøg eller overnatning på lejren her:
 

Bus afgang og ankomst:

Afgang fra Vrå,  Idræts Allé 4, Lørdag d. 23. juli kl 8.30 Mødetid 8.00  
Ankomst 
til Vrå, Idræts Allé 4, søndag d. 31. juli Ankomst til Vrå 17.00

Det er ved Baptistkirken, men det er nok nemmest at køre ind ved Idrætscenter Vendsyssel.


Kontakt
Skal du kontakte din spejder under lejren, skal du ringe/skrive til spejderens normale leder - vi er alle med på lejr. Kontaktoplysninger findes under hver enhed her på hjemmesiden. Husk intet nyt er godt nyt, men er I det mindste bekymret, så kontakt os endelig. 

Lejrmærke
Hver spejder får et lejrmærke, udleveret inden lejren. Mærket skal være syet på uniformen sammen med gruppenavn (få det ved din leder, hvis du ikke har det) INDEN lejren.

Lejrplads
Hvor skal vi bo? Se lejrkortet længere nede på siden. Lejrpladserne for Hjørring Kommune er markeret med en pil. Vi skal bo i det kvarter der hedder byen i Underlejr Høje-Taastrup. Sammen med 330 andre spejdere fra Hjørring Kommune. 


Lejrsang
Hør lejrsangen her:

Lommepenge -Skejserarmbånd

Under lejren vil der være kontaktløsbetaling. Alle deltager får et lejrarmbånd inden lejrstart. På armbåndet er der monteret en chip der bruges til at betale med i alle købssteder, så som koisker, supermarked osv. (kaldet Skejser).

Det kræver lidt forarbejde før Skejser kan bruges på lejren, det er nemlig muligt at indsætte lommepenge inden lejren.  Skejser kan optankes hjemmefra både før og under lejren via en hjemmeside. Lige ledes kan der også sættes et maksbeløb pr. dag på armbåndet så lommepengene holder hele ugen.

Når vi nærmer os lejren, kan du læse meget mere på www.skejser.dk. Er der penge til overs på kontoen efter Spejdernes Lejr 2022, kan de tilbagebetales til det sidste registrerede kreditkort op til 6 måneder efter lejren på www.skejser.dk. Eventuelle restbeløb efter 6 måneder vil gå til spejdernes Lejr.

Vi håber at kunne uddele Skejserarmbåndet på informationsmødet d. 30. juni.

Guide til at oprette en bruger til Skejserarmbånd.
Guide til at tilknytte et armbånd og indsæt penge.


Madpakke
Medbring madpakke til busturen. Vi er fremme ved lejren ca. 14.30, hvor nogle af lederne venter med mad, men indtil da, skal I selv sørge for mad og drikke. 
Hellere vand end sodavand, da der vil være begrænset med tissepauser på turen. Vi sørger selvfølgelig for madpakker og drikkevarer til hjemturen. 

Opladning af mobiltelefoner
Det er tilladt at medbringe en mobiltelefon og hvis spejderen medbringer en powerbank + lader, vil det også være muligt at få den ladet op. Forvent ikke at spejderen har tid til at bruge mobilen og det kan også være sparsomt med netværket. Har I brug for at få kontakt med spejderen, ring til deres leder.

Pakkeliste
Se nederst på siden. 
Overvej hvor meget det er nødvendigt at pakke - spejderen skal selv kunne gå med hele oppakningen fra Busholdepladsen og til lejren, op til 2 km. Har spejderen nogle skader eller udfordringer, der gør at han/hun ikke kan bære oppakningen, så tag kontakt til deres normale spejderleder. 
Hvis de lover regn på afrejsedagen, så medbring et stort engangsregnslag, hvis I ikke har regnslag til rygsækken.


Post til lejren
Hvis du vil sende en pakke (se under Webshop) eller et brev til din spejder, så er adressen:

Spejderens navn
Rakkeby Gruppe
Hjørring Kommune
Underlejr Høje-Taastrup
Spejdernes lejr 2022
2644 Hedehusene

Program for lejren
Du kan program for alle enheder her.


Pårørende
Inden lejren skal I tjekke at telefonnumrene i medlemsservice er rigtige. Det ser I her: https://medlemsservice.spejdernet.dk/member/mypage

Webshop - Forkæl én du holder af på Spejdernes Lejr 2022.

Gennem SL2022´s webshop spejderpost.dk kan du bestille pakker med personlige hilsner, som vil blive leveret direkte til lejren.

Spejderpost.dk er opbygget som enhver anden webshop, og her er det muligt at fylde kurven med slik, snacks samt kagemænd og kagekoner til fødselsdag og fest.

Herefter angiver du den ønskede leveringsdato, skriver en personlig hilsen og så sørger vi for, at den kommer frem til modtageren. Pakken vil blive leveret til Informationen i den underlejr, hvor gruppen bor. Her skal gruppen så hente pakkerne. Det er muligt at bestille til levering allerede på den første dag på lejren. Webshoppen vil holde åbent, således at der kan leveres pakker på lejren fra den første lejrdag indtil andensidste dag på lejren (Sidste leveringsdag er 30. juli 2022).

Vi bor i Underlejr Høje-Tåstrup og det kvarter der hedder Byen


Lejrplads


Lejrpladsen vi skal være på er Naturpark Hedeland. 

Naturpark Hedeland ligger på Sjælland nær Roskilde. Naturparken har før været en grusgrav der er lavet om til et naturområde, hvor der er finde ridestiger, skibakke og en togbane. 

Under lejren vil man kunne nyde udsigten over hele lejren fra toppen af skibakken, eller med det lille tog der køre i gennem lejren. 

Rakkeby skal ligge sammen med alle spejder i Hjørring kommune i underlejr Høje-Taastrup - KLIK på billedet og se den røde pil.

LINK til det fulde lejrkort

Lejrmærket 

Her ses lejrmærket, som hver spejder får til at kunne sy på deres uniform. 
Mærket er 7x8 cm. 

Lejrens vartegn

Dennes lejrs vartegn bliver læringsspiralen som er bygget med FN's 17 verdensmål for øje. Den bliver en 29 meter stor spiral bestående af 17 små hytter med hver deres tema. Den vil komme til at opfordre til eftertanke og nysgerighed. I midten af spiralen vil der være et verdenskort over de lande som deltager på lejren. 

Når spejderne tager hjem fra lejren vil vartegnet blive stående og blive brugt af Hedelands andre brugere. 

På spejdernes lejr i 2017 var det en stor støvle der var vartegnet og det års tema var vi sætter spor. 

Pakkeliste og anbefaling af grej

Hvis I står for at skal ud og købe en ny sovepose, liggeunderlag, flecepose eller taske så kommer der her nogen forslag til hvilke modeller man kan købe. Hvis man handler hos 55 Nord får man 10% som spejder. Vi har lavet nogen anbefalinger til grej som kan findes her.

Bagage

 
Se nedenstående video og overvej, hvor meget det er nødvendigt at tage med.

Selv om videoen er fra sidste lejre er budskabet det samme.

Vejledende pakkeliste: 

 • Varm jakke, tjek vejrudsigten
 • Regntøj og gummistøvler
 • Travesko
 • Skiftesko/sandaler
 • Lange og korte bukser
 • Langærmede trøjer
 • T-shirts
 • Kasket/bøllehat
 • Badetøj og håndklæde
 • Undertøj
 • Strømper (rigeligt)
 • Uniform, hvis du har, med påsyet Rakkebymærke og Lejrmærke – bæres ved afgang
 • Evt. mobiltelefon og ledning (på eget ansvar) samt vandtæt beskyttelse.
 • Power Bank, samt oplader til den.
 • Lille rygsæk til ture – brug den til busturen.
 • Sovepose
 • Evt. lagenpose
 • Liggeunderlag
 • Nattøj
 • Lommelygte
 • Toilettaske
 • Solcreme
 • Kopi af sundhedskort med påført telefonnr. på pårørende
 • Evt. aftersun 
 • Arbejdshandsker
 • skejserarmbånd -HUSK at flytte pengene fra balancen til armbåndet. Tryk på indbetal ud for navnet 

Læs mere om Spejdernes Lejr

Rakkeby-Skovhus | Rakkebyvej 256 | 9800 Hjørring | Tlf.: +45 42192440