KFUM Spejderne » Trop 6. og 7. klasse » Sommerlejr 2023
Trop, senior og rovernes sommerlejr 2023
Kandersteg International Scout Centre
15. - 23. juli


 

Lidt om lejren

Centret vi skal være på hedder Kandersteg og er et verdens spejdercenter hvor spejder fra hele verden valfarter til for at få en oplevelse for livet. Samt møde spejder fra hele verden der deler samme hobby som dem selv. I kan finde hjemmesiden her. Centeret ligger i de Schweiziske alper, hvor der er rig mulighed for at komme på vandretur ud i alperne. I kan finde centeret på Google maps her.

På centeret vil der være mange nationaliteter, men med højst sandsynlighed vil vi ikke være de eneste fra Danmark til stede, så hvis man gerne vil få venner der taler samme sprog som en selv, vil der også være mulighed for dette.  

 

Planen er at vi tager afsted lørdag i uge 28 og kommer hjem søndag i uge 29, alt efter hvordan togtiderne kommer til at passe.

 

Planen er at vi tager toget til Kandersteg og gå de 1,5 km fra togstationen til spejdercentret. Planen er at vi enten tager toget fra Vrå eller Aalborg. Hvornår vi præcis tager afsted og hvor vi rejser fra kan vi først vide når vi kommer tættere på sommerlejren. Men et bud på en togtur vil kunne se sådan ud. Togturen er lang men som spejderne viste i sommers da vi skulle til og fra Sjælland er de gode til at underholde sig selv og være sammen.
Hvis man har været på en længere køre selv ferie vil man også kunne erfare at når man skal sidde i bil i lang tid føles det ikke så slemt. Vi kommer til at have sove kupere når vi når til Tyskland, så der vil være mulighed for at være veludhvilet når vi ankommer. Og når vi skal hjem skulle de gerne være så trætte at de sover det meste af vejen hjem.  


Der er ca. 125 forskellige aktiviteter på centeret og i området omkring, i kan se dem alle her. (I skal sikre jer at den er sorteret efter sommer aktiviteter ud i venstre side)


 

Infomationspakke opdateret 18. maj 2023.

Nu er der ikke lang tid til at vi skal af sted til Kandersteg og her kommer der en lang række informationer, som I bedes læse godt igennem sammen med jeres spejder.
Informationerne her på hjemmesiden, vil blive opdateret, hvis der skulle komme rettelser eller tilføjelser, vil det blive tilføjet der inde. 

Hvis I har spørgsmål så er I velkommen til at kontakte jeres nærmeste leder. 

Vi glæder os til det bliver lørdag i uge 28
Mvh. Peter M, Magnus, Jens, Trine og Rasmus B

Hjemmeopgave

Hjemmeopgaver INDEN lejren!

 

Spejdere over 18 år, skal udfylde hjemmeopgaven inden d. 4. juni 2023. 


Spejdere under 18, skal udfylde hjemmeopgaven inden d.4. juni 2023 OG medbringe en udfyldt formular hvor I giver os lov til at tage jeres børn med til udlandet. Formularen afleveres til Trine senest 15. juni.

Hjemmeopgaven findes her: Senest 1. juni

Under 18 formularen findes her: Afleveres SENEST 15. juni til Trine.

 

Rejsetider 

 

Afgang:

Vi rejser fra Aalborg lørdag den 15/07 kl. 14:50. Derfor mødes vi på Aalborg station ved modeljernbanen kl. 14:20. I er velkommen til selv og stå for samkørsel til Aalborg. 

   

KLIK på billedet for at se køreplanen

 Hjemkomst:
Efter planen er vi i Aalborg igen søndag den 23/07 kl. 09:51. 

KLIK på billedet for at se køreplanen

Pakkeliste. 

Vi skal med tog frem og tilbage, så spejderen skal selv kunne bære sin bagage samt noget fælles grej, som vil blive tildelt inden turen. De skal kunne gå ca. 2 km fra toget til centeret og den anden vej igen, med bagagen.

Madpakke 

Til togturen derned skal spejderen have en madpakke med, som skal kunne række indtil vi ankommer til spejdercentret. Vi vil selvfølgelig have noget mad med, hvis madpakken skulle være for lille. 

Aktiviteter 

Vi skal på en masse forskellige aktiviteter i løbet af ugen. I kan finde vores program på hjemmesiden. I kan så læse om de forskellige aktiviteter her:

Forsikring 

 

Inden vi tager afsted, er det vigtigt, at I og jeres spejder har en rejseforsikring, så spejderen er dækket, hvis uheldet skulle være ude. Korpset har en ulykkesforsikring, der dækker farlige sportsaktiviteter. Alle SKAL medbringe det Blå Sygesikringsbevis

 

Korpset har ikke en forsikring der dækker bagage, ansvar, sygdom og hjemtransport mm.
Man kan læse meget mere om hvad korpset forsikring dækker her.

Korpsets forsikring dækker ikke: Udgifter til bagage, ansvar, sygdom og hjemtransport mm, samt transport af pårørende til Kandersteg i tilfælde af sygdom og ulykker. Hvilket vi forventer at I som forældre/spejder har dækket af jeres egen forsikring. 

Pas og andet legitimation 

For at rejse til Schweiz skal der medbringes et gyldigt pas. Man kan læse om reglerne for indrejse her.

 

Derudover skal der også medbringes det gule og det blå sygesikringsbevis. Regler og bestilling af sygesikringsbevis kan findes her.

 

Lommepenge 

Vi står for alle måltider, så lommepengene skal dække, is, souvenirs, silk, osv. 

Vi anbefaler, at spejderne medbringer et betalingskort, det vil derfor være en god idé, hvis I kontakter banken, for at sikre at det kan bruges i udlandet.

Det vil være spejdernes eget ansvar at styre pengene. 

 

Kontaktinformation og telefoni 

På turen vil I kunne komme i kontakt med os ledere. Alle spejdere skal have vores numre kodet ind i telefonen inden turen. Derudover vil vi klart anbefale, at man får kontaktet sit teleselskab for at kontrollere, om man har telefoni i udlandet. 

Der er wifi på Centerkontoret, men ikke på lejrpladsen.  

 

Trine: +45 25 76 79 31

Peter: +45 53 64 08 30
Rasmus: +45 40 98 23 30 

Magnus: +45 30 20 20 56

Jens: +45 29 12 11 31

 

3. ting du IKKE må på denne tur

  • Ryge eller tage andre nikotinprodukter
  • Drikke alkohol, hvis du er under 18 år
  • Medbringe noget, der er skarpere end den smørekniv du har  i spisegrejet.
Rakkeby-Skovhus | Rakkebyvej 256 | 9800 Hjørring | Tlf.: +45 42192440